Međunarodni susret u Poljskoj – prvi i drugi dan

Post 28 of 199
Međunarodni susret u Poljskoj – prvi i drugi dan

Prvi sastanak partnera projekta “Migrate to Library!” započeo je u utorak, 10. listopada, u poljskom gradiću Zory. Nakon kasnog dolaska u hotel, večer smo proveli upoznavajući naše nove partnere i raspravljajući o razvoju projekta.

Sljedeći radni dan započeo je posjetom knjižnici koja je naš koordinator u ovom projektu – Narodna knjižnica Općine Zory. Nakon upoznavanja s osobljem knjižnice, partneri su prisustvovali radionici o migrantima na dječjem odjelu. Sudionici radionice bili su učenici gimnazije (13-15 godina), koji su s voditeljicom Odjela za djecu i mlade raspravljali o pitanjima migranata, problemima s kojim se oni susreću prilikom dolaska u drugu državu, multikulturalnosti te o načinima kako razbiti stereotipe.

Nakon radionice, partneri su dali intervju za lokalni radio prilikom kojeg su istaknuli razloge za sudjelovanje u projektu te očekivanja i nove koristi koje će ostvariti provedbom ovog projekta. Ostatak dana proveden je u obilasku poljskog grada Zoryja. Posjetili smo staru gradsku jezgru, Općinski muzej i Muzej vatre. Partneri su se također upoznali s gradonačelnikom Zoryja, gospodinom Waldemarom Sochom, njegovom savjetnicom Annom Ujma i pročelnicom kulture i sporta  Jolantom Hrytsak.

Menu