Uspješno održana manifestacija Noć knjige u Korčuli

Post 31 of 197
Uspješno održana manifestacija Noć knjige u Korčuli

Manifestacija Noć knjige 2017. u Korčule je započela u petak 21. travnja u 19:00 sati kada je u Atriju Doma kulture otvorena je izložba Korčula na starim razglednicama. Izložba je realizirana u suradnji korčulanske knjižnice i Gradskog muzeja. O postavu izložbe, te značaju razglednica kao vrijedne povijesne građe koja sve češće pronalazi svoje mjesto u muzejskim i knjižničnim zbirkama, govorila je Marija Hajdić, ravnateljica muzeja. Nakon otvorenja izložbe, druženje uz knjigu nastavljeno je u knjižnici do kasnih noćnih sati.

 

 

Program se nastavio u subotu, prigodnim akcijama u knjižnici kao što su “Vraćanje knjige bez naplate zakasnine”, “Udomi knjigu”, “Pronađi knjigu i osvoji nagradu”. Održan je i sastanak polaznika besplatnog tečaja informatičke pismenosti za odrasle, kojeg knjižnica po prvi put organizira i za koji postoji veliki interes. U povodu Dana planeta Zemlja i uz geslo “Cvijet na dar za ljepši grad”, posjetiteljima su podijeljene cvjetne sadnice. Sa osmijehom i cvijetom u ruci Korčulani su napuštali knjižnicu, koja je danas bila rado posjećeno mjesto u gradu!

 

Program korčulanske knjižnice za obilježavanje manifestacije Noći knjige 2017. završio je u ponedjeljak 24. travnja, predstavljanjem slikovnice “Kovač Petar i njegova tri sina”. Slikovnicu su predstavile Nataša Tolj, ravnateljica Narodne knjižnice Orebić, Emina Bečović Orhanović, profesorica hrvatskog jezika i autorica Nedjeljka Lupis, spisateljica za djecu i odrasle, koja živi i radi u Vignju. Učenici nižih razreda OŠ Petra Kanavelića u pratnji učiteljica pristigli su u velikom broju i sa zanimanjem slušali o ideji i nastanku slikovnice. Naučili smo nešto novo o starima zaboravljenim zanatima, kao i porijeklu naziva nekih peljeških naselja. Književnica, Nedjeljka Lupis rado je viđeni gost u našoj knjižnici, a brojne nagrade koje je osvojila kao pisac i kao pedagoški radnik u vrtiću, potvrda su marljivog rada i značaja naših lokalnih autora. Djeca su znatiželjno i zainteresirano postavljala pitanja, a učenici OGŠ, Mario na klarinetu a Marin na harmonici, razveselili su nas glazbenim brojevima. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i doprinijeli da još jednom KNJIGA bude u središtu zanimanja!

Galeriju slika s događanja možete pogledati na našoj Facebook stranici!

, , , ,

Menu